Selecteer een pagina

Koningsdag is het perfecte moment om je overbodige huisraad van de hand te doen. Twee voordelen: Je huis knapt er van op en je verdient een zakcentje bij op de Vrijmarkt. Wil jij ook graag van je overtollige spullen af? Maar ben je nog niet begonnen met het verzamelen van spullen? Laat je niet afschrikken doordat het al over drie dagen zover is. Juist als je maar weinig tijd hebt, is het noodzakelijk om snel te beslissen en niet te lang te twijfelen. Direct overgaan tot actie dus. Met dit stappenplan kom je beslagen ten ijs:

 

Stap 1: Haal een paar grote dozen bij de supermarkt

Mijn voorkeur gaat uit naar bananendozen, want die kun je afsluiten door er twee op elkaar te doen. Dat stapelt lekker makkelijk. En het is bovendien een handig formaat.

 

Stap 2: Sorteren

Loop met een lege doos onder je arm een rondje door je hele huis en verzamel per vertrek alle spullen die je niet langer wilt bewaren. Pak vooral de spullen waar je snel over kunt beslissen. Items waar je over twijfelt, laat je staan waar ze staan. Die komen de volgende keer aan de beurt. Check vooral de boekenkast, rommelkamer, schuur, keuken, kelder en speelgoed van de kinderen. Je zult verrast staan van het aantal artikelen dat je zonder problemen weg durft te doen.

Stap 3: Reserveer een plek

In bijna alle dorpen en steden wordt op Koningsdag een Vrijmarkt georganiseerd. Informeer of het noodzakelijk is om een plek te reserveren. Het kan ook zijn dat je gewoon vroeg aanwezig moet zijn om een goede plek te bemachtigen.

Stap 4: Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg dat je voorbereid bent. Neem in ieder geval de volgende dingen mee: Stickertjes, pen, zwarte stift, rolletje plakband, stevig papier/karton, kleden en een stuk zeil. Zo kun je ter plekke alle spullen een prijskaartje geven én speciale acties vermelden (Tweede gratis, Drie halen twee betalen). Het plastic is dan weer handig om je spullen mee af te dekken als het toch gaat regenen.

Stap 5: Publiek trekt publiek

Trek mensen naar je kraam of kleedje. Dat kun je op een aantal manieren doen. Een leuke actie doet het altijd goed. Neem een pot knikkers mee en laat mensen voor 50 cent raden hoeveel er in zitten. De winnaar wint een leuke prijs, bijvoorbeeld een bon van een ijssalon. Wedden dat er heel veel kinderen mee mogen doen? Of neem je eigen kind mee die zijn muziekinstrument bespeelt. Mensen vinden het altijd leuk om naar een enthousiast kind te luisteren. En ondertussen hebben ze tijd om de spulletjes op jouw kleedje te bewonderen.

Stap 6: Trek aandacht

Zorg in ieder geval dat je er zelf op-en-top uitziet voor de gelegenheid. Uitgedost in het oranje, rood, wit en blauw. Dat trekt bekijks!

Ik wens je heel veel succes op de Vrijmarkt tijdens Koningsdag. Maak vooraf wel goede afspraken met jezelf. Bijvoorbeeld dat alle spullen die je niet verkoopt meteen door gaan naar de kringloopwinkel. Wil je het hier niet bij laten en ook de spullen wegdoen waar je meer moeite mee hebt om afscheid van te nemen? Begin dan wat langer van tevoren, zodat de tijd je niet op de hielen zit. Of lees mijn blog met de 5 redenen om vandaag nog te starten met opruimen. Als het je niet lukt om dit zelfstandig te doen, neem dan contact met mij op. Ik help je graag.

 

css.php